ЉУБОВТА, едноставно, Е!

ЉУБОВТА, едноставно, Е!

noonecaresunlessyouareprettyordying

ЉУБОВТА Е

Не се сеќавам точно како се сретнавме, но можам да кажам дека беше доста возбудливо. Тоа е затоа што кога нашите погледи се судрија, ја почувствував онаа неразбирлива инстант конекција. Верувам дека се викаше хемија. Во почетокот се обидов да го игнорирам чувството, но како што поминуваше времето, беше тешко да се прикрие таа зголемена искра во моите очи секогаш кога ќе го видев. Тоа беше како магија. Се чувствував толку нереално. Тоа сигурно нешто што ги нападна сите мои мисли, го блокираше моето вообичаено размислување и најпосле ме вовлече ментално, емоционално, па дури и физички хипнотизирано. Дали е ова љубов или премногу сонувам?
Дали е тоа љубов кога нашите погледи ќе се сретнат за еден момент и чувствувате дека сте возбудени, како да не можеш да не ги гледаш неговите очи затоа што те имаат зашеметено? Тој топол поглед во неговите очи што ти кажуваат се`, но исто така не ти кажуваат ништо и те тераат да се запрашаш. Тоа е како некоја збунувачка загатка која те остава без здив и прашувајќи се што ќе се случи понатаму. Тоа е како да мозгаш наоколу и одеднаш те има маѓепсано да продолжиш да се прашуваш дали тој знае нешто или дали го има тоа исто топло чувство или дали неговото срце чука побрзо како твоето кога ќе се сретнете?
И за крај ако некогаш се обиде да ти ја каже вистината, дали тоа значи дека е заемен реципроцитет? Можеби и само можеби ќе ги најдеме тие одговори длабоко во нашите срца и да го направиме тој сјај да блеска како најубавата и најсветла ѕвезда. И можеби само можеби ние конечно ќе почнеме да го користиме тој збор за сите тие прекрасни работи што ни се случуваат кои живеат внатре во нас и опколени сме со нив, а сепак ни даваат да ја погледнеме светлата страна на животот и се` да биде поубаво и посјајно за да можеме да најдеме радост и спокој во нашите понатамошни животи. Тој значаен збор кој магнетски привлекува и буди инстантно заедничка привлечност помеѓу двете суштества, тоа чувство на возбуда кое не` прави да бидеме романтични и да викаме со полни гради дека сме задоволни и среќни да уживаме во момент на вистинска радост.
Тоа зборче од пет букви за кое се чини сите знаат многу, од филозофи и научници до уметници, писатели и поети и некои од нас кои се преправаат дека се` знаат за тоа, дека се паметни и копаат под површината барајќи збор што никој не се труди доволно да го пронајде вистинското значење на истиот.
Мора да има нешто повеќе, нешто поголемо и од најголемата тајна на светот, особено човечкиот вид. Кога ќе дознаеме за најбрилијантната тајна да се откриеме себеси, тогаш и само тогаш можеме да го постигнеме знаењето на нашите предци, нивната храброст и мудрост и со нивна помош да ја одгатнеме сложувалката заедно и последно да го откриеме вистинското значење на една од најголемите тајни на светот кои останале непроучени, а тоа е тајната на давањето и примањето без возврат, да се восхитуваме на тој што сме го избрале, да го спознаеме како нашата сродна душа која сме ја барале, чиниш со векови. А ако најдоброто нешто е да сакаш и да бидеш сакан, тогаш најдобриот и најважниот еликсир на животот за кој некогаш ќе осознаеме е и засекогаш ќе биде љубовта!

Advertisement

eh mil moj

Ех мил мој

noonecaresunlessyouareprettyordying

Ех мил мој ти само да знаеш колку не ми е гајле ако ме блокнеш милион пати од твојот живот затоа што јас пак ке се снајдам и ке се најдам пак и пак некако нечујно полека на врвот како и секогаш. Ако сакашмозам да ти мавнам еднаш од таму горе колку да видиш какво е чувството но што е тука е, минатото останува на ветрот да го дувне во неповрат, сегашноста на нас младите будалчиња, а иднината допрва ке ја оформуваме… а ти ти не спаѓаш нит во минато ни во сегасхнота туку бледеесх и си стуцк помегју времето и просторот со еден збор лебдисх мил мој и никогаш повеке нема да ме дофатиш за жал. Јас таму каде што сега сум не примаат кукавици како тебе! Таму е место специјално
За оние лугје кои храбро превземајки ризик вецно љубат и не се пласшат од ништо и никој немозе да ги запре ехх тие лугје се вецни затоа што тиеникогас нема да избледнат од лицетона земјата а хм прашуваш зошто епа мил мој тие се сетиле на нешто што ти ни во задгробниот ЖИВОТ нема да се сетиш знај! И да тоа е она истото што ти се врти во умот токму сега додека размислуваш единствениот доказ дека постоис мислиш чуствуваш доказот на разумот и чувството во едно-а тоа е дека некој бар еднаш љубел- силно храбро без престан одејки со самото постоење во вецноста на животот. Станувајки свесен за сопствената вредност ние специјалните лугје лебдиме на вистинскиот пат тук лјубовта е таа што н штити затоа што зне дека ние вецно ке ја браниме и ке ја браниме додека има воздух во насите гради додека има црвенило во нашите образи црвена крв во насите вени а ти ти мил мој не ме проколна не не негрешиш ако со својата себицност ме проколна сега и во вецни векови наназад не не е тоцно затоа што со таа болка што не напагја друга срекјна звезда на некаде далеку на небото се рага чиниш потоа како некој пламен светлуцкаст пагја навидум мала и слаба светлина која епак на крај сите лугје в срце ги гагја.
Ах мил мој да одлуцеше правилно можеби ке слетав на твојата страна од гранката но бидејки го пропушти тоа останува само да ти казам со срекја и се најдобро во зивотот понатака нека те следи среќа успех таму каде што застануваат твоите стапки= остави пецат а мојата болка секогаш и секогаш ке се претвори во радост а низ тој процес јас се возвисхувам се повеке и пвеке затоа сто горам со пламенот на љубовта истата онаа која ти не ја сакасе да мил мој ете тоа сум јас а ти ти си она таму малото светулце младо едвај забелезливо сто лебди низ темното просторство си дада токму ти од мојата болка извира зелба за повекје креативност за пишување за ослободение на мојата циниш изгубена во просторот и заробена во сон душа која можеше да биде твоја…сепак фала ти за се што ме науци и што не ме науци затоа што ми да даде сила да продолжам напред со својата болка да ја претворам во циста солза која капнува тивко и полека кон морската шир таа истата е дел од мојата душа, која сега не е векје заробена даа слободна е и го изрзува својот афинитет и квалитет преку својот креативен талент вивнувајки се полека но сигурно кон патот на светкавите звезди да оние истите кои ги гледаме скоро секоја вецер на темното сино пространство нарецено свето небо! Кога болката се претвара во креативност, моите раце добиваат цудна и специјална способност да реагираат сами по себе да посегнат по најблиското пенкало земајки го и дрзејки го цврсто во рака и да сенурнат во длабоцините на вцното пространство да фала ти мил мој што ми го овозмози ова цудо овој дар како да паднал цинис од ангелите на небото ти благодарам уште еднаш за се поцивај си одморај се и онака фино лепо удави се убаво онака со својата рамнодушност и така сигурно далеку ке стигнес моето срце не е камен ама не е ни меко како свила туку исто како темната страна на месечината а знаеме дека месецината има појке страни зар не е така мил мој? Да тоа знаци дека кога и дае таа месецина ке се преобрази или трансформира во истата онаа првобитна состојба во која била пред некое незнајно далецно време ах колку тие прекрасен и убав дарезлив за секого-насиот мил еден и единствен-со еде нзбор-живот! Те сакам и ти благодарам за се што направи за мене се гледаме наскоро вво иднина воподобро утре кога сонцето ке изгрее на за-ппад и тогаш само тогаш ке се сретнеме повторно и тогаш господе да јбозе се надевам дека ке ме разбереш подобро мојата лјубов спрема тебе и твојата ладна рамнодушна лјубов за да ги споиме нашите срца во едно и надез за подобро утре за да отскокнеме пред сите и кон невозмоѓното над езотерицното богтство скриено во самите себе оставајки зад себе само пепел и блескава прашина кое неможе да е далеку од вистината би се видело како морално додекаполека не не трансформира нас нецујно во само убава оставајки не без здив златна како сонцето прашина! Аххх се цуствува баш токму како некоја велизествена магија! Те сакам бескрајно твоја додека не се сртенеме усте еднаш помегју реалноста и фантазијата на нашиот голем универзум
*…~….дотогаш на здравје и имај убав идилицен зивот како и да е 

Karakteristiki na nezrelite mashki

Karakteristiki na nezrelite mashki

noonecaresunlessyouareprettyordying

Карактеристики на денешниве Машки, се разбира оние најнезрелите де! хаха х))) ;)))
14 October 2013 at 20:33
*…~…=>~…Карактеристики на денешниве Машки,се разбира оние најнезрелите де!

… 1) – Тролачи – прва класа (platinum edition)…

2) – Кретени со големо его- (special edition) 😀 ;)))

3)- Манијаци, или сталкерс… (deluxe edition) ама сепак интересни се доволно за окото на девојките колку да не се најдат на блок листата де! x) haha 😀 :p ;))

4)- Памет- дрво( зборувам за тие најнезрелите пошто навистина има паметни во оваа џунгла чунки ај не се гледаат добро…та мораш да стајш некои провидни леќи или специјални очила за подобро да може да се види де! хахаха xD:P ;)))

5) -Девојки- Нема и Не Ке Се Роди Поубава и Попаметна и доволно Совршена за да ги заинтересира доволно де нели ахахах

… Значи повторувам не е ова навреда за оние Вистинските Машки само за тие незрелите де ..белки чиниш има разлика. 😀 ;)))

6) – учев,не научив ниту планирам некогаш да учам на овој свет пошто нели можам тоа и во задгробниот живот да го правам де

7- Женските се рангираат на:

а) грда- ама резерва ке ја стаам де;

б) погрда али ај ке се најде де и

в) најгрда- зависи… пошто …може да е ‘најгрда'(нема таква девојка хехе ;)))… ама зависи тоа колку его има машкото ако девојката е многу грда за него прави одма UNFRIEND…

8) ако треба да бира помеѓу паметна и грда што ке одбере?- грда- пошто нели ако е паметна таа и нема да ги избере нив…

9) Убава или паметна?! -хмм овде ти е вака- 70% убава спрема 10 % паметна и 20 % за да умее да трола исто како нив ахаха…  колку демек за да можат да си парираат де ух шубо ке им биде така некој што може ПОТПОЛНО да ги Разбере до крај аххх 😀 X))) :p ;))) ^^

10) и еден Голем Заклучок за крај де нели- ке си речат еми тоа e- e нема правда за нас де нели?!… :/// :((( hhh 😀 😉 :p ;))) ^_^

*… ~…=> Повторувам да се знае дека не се Сите Машки ИСТИ и дека не се СИТЕ КРЕТЕНИ тоа ДА се ЗНАЕ! нели де хаха хд…

p.s:

ааа…и да ..ке забораев за малку.. ако девојката е прилично убава така така- и прават или блок или пак си ја ставаат…

…во оние де нели Special Friends- САМО за манијачење за да бидат спремни за кога ке влезат у онаа фаза на stalker mode

… ако им се допаѓа одат на stalker mode- се вклучуваат де ако им се допаѓа се’ појќе и појќе се трудат ја игнорират…

а ако во случај не дај Боже пупу ухох се заљубат во девојката- еех тоа е многу лесно после од што немаат што како да…прават… со своите навидум големи чувства и затоа од огромна љубов што чувствуваат имаат Огромна Потреба да ја Блокнат! haha taka de 😀 ;)))

ФАЛА ВИ МНОГУ за СЕ’! ;)))

Машки и женски романси нумеро 1:

Машки и женски романси нумеро 1:

noonecaresunlessyouareprettyordying

Машки и женски романси нумеро 1:

*….~… – >… Да речеме дека еден тип ххxx и една xxx типка исто така се сакале нели, во рок од 3 години АКО не и појќе, а за целото тоа време направиле Само- 2-3 чекори за да бидат заедно де нели хаха хд
Епа сега драги мои, дали некои паметни луѓе би чекале толку време 3 год во овој случај само и само за да го направат пустиот 4врт чекор ?!ахахаха х) Одговорот е НЕ!
Тие двајцата значи мора да бидат само следново-
а) Будали
б) Спремни за во лудница нели де хд
и под в) мораат во краен случај останува можат да бидат само филозофи
Еве зошто е нели така…
-> … -Будалите ке речат – Еее јас чекав што чекав сеа одам малку да подремам оти се изморив од толку чекање де и на крај кажува момент, а јас уствари што беше тоа што го чекав пошто нели не ми текнуе во моментот де ахаха хд

->… -Лудите би рекле вака – толку јас те сакам со години што мојава љубов не згаснува туку само асоцира на некој манијак Лудо зацапан од љубов де нели ахахахаха х)))

– и на крај филозофот ти доаѓа и ти вика онака мудро филозофски начин кажано де нели …
– Абе па луѓе видете сега значи јас чекав со години, уште ке чекам да го направи тој Историски 4врт чекор што сигурно ке ја смени историјата и еволуцијата на човештвото за 2 милениума наназад хд
затоа драги мои како викаат де нели, кој чека -ке дочека де така оди зборот де хахахахаха xD xD xD ;)))
* inaku posveteno na nekoi specijalni lugje* hhh
Epa sea toa ke e sto se moze tuka … ~…*

НАРАВОУЧЕНИЕ- ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН НИ Е ЖИВОТОТ И ДЕКА АКО НЕ’ ПОБРЗАМЕ КЕ СФАТИМЕ ДЕКА СМЕ ЗАГУБИЛЕ И ТОА ШТО МАЛКУ СМЕ ГО ИМАЛЕ затоа научете да живеете во моментот, бидете посрекни и повесели, и што е Најважно де нели Преземете некаков си РИЗИК и инаку да не оставате на ветрот да го дувне тоа што според вашата судбина е автоматски ваше или ви припаѓа само и Само ВАМ Драги Мои Пријатели! …Епа сега останува да ви кажам само едно… срекен ви пат! hahaha ;)))

Драг дневнику,2010

Драг дневнику,

noonecaresunlessyouareprettyordying

30-05-2010
Драг дневнику,

Кико и рекол на Мила дека сум била грда и досадна и дека попрво ке се оженел
со баба отколку со мене.
Мене ми се развика татко и на Мила затоа што мислел дека сум му досаѓала на
Кико.
Се скарав со мајка ми затоа што рече Кико не те сака затоа што си грда и дебела, мајка не вика така на ќерка. Ама мојата вика. И не знам што да правам
сега. Тотално сум збунета. Сакам да му кажам на Кико дека го сакам (или барем
ми се допаѓа, како и да е) ама не можам, нешто во мене ме спречува. Навистина
не можам веќе да го издржам ова, иако се трудам.
Подобро да умрев. Подобро да ме снемаше од лицето на земјата отколку ова што го доживеав сега.
Мојата прва љубовна болка, ако може да се каже така. Мислам дека секој момент ќе заплачам. И еве сега плачам. Плачам и плачам. Солзи полни со тага.
Горки солзи. На светот нема потажна од мене сега во овој момент. Го изгубив
и тоа што малку го имав. Моментот на среќа. Среќа, бидејќи штотуку ја запознав мојата љубов, а во истиот момент и ја изгубив. И што добивам јас од сето тоа? Тага, огорченост, загубена надеж! Се смеам, солзи полни тага, ама
важно се смеам. Се смеам на самата себеси затоа што дојдов до ова.

Го сакам Кико и мислам дека сум вљубена во него. Па, еве видете: како прво, цело време мислам на него деноноќно цел ден и цела ноќ24/7.
Дури и не можам да заспијам мислејќи на него, а кога ќе заспијам ми доаѓа
на сон. И во сонот не сум мирна. Се лажам себеси дека не го сакам, а всушност
мислам на него секој момент. Боли, верувајте ми, многу боли кого некој што го
сакаш мисли дека си грда.

What hurts the most
Was being so close
Having so much to say
Watching you walk away
Never knowing
What could have been
Not seeing that loving you
Is what I was trying to do
Тетка Регина ми рече дека Кико се срамел од мене и затоа бегал. Ха, ха, ха
се срами од мене, не ми се верува! Тотално невозможно! Или можно е?
Ох, боже што ќе правам со овој Кико. Како ќе излезам на крај со него, а да не се скараме. Не знам, навистина, не знам…

Внимание: ова не е љубовно писмо во никој случај туку само еден вид признание.
П.с. : се зафркавам, овде горе наведеново е лага, не верувајте, вистината е дека добив кец по математика а ич не ме бива по тој предмет !
Додека го читате ова јас сум во Прилеп со дечко ми и другарка ми
и секој ден очекуваме да дојде бебето. Да, како што погодувате бремена сум. И ќе има и венчавка. Ќе дојдете, така?
П.п.с.: не е точно ни тоа вистината е дека паднав по следниве предмети: математика, физика и уште едно десетина предмети, не
грижете се, не се многу, сигурно ќе положам, а ако не – тогаш ќе повторувам, тоа ништо не е нели?!

lekcija za prevospituvanje

lekcija za prevospituvanje za Pale with love 🙂

noonecaresunlessyouareprettyordying

o Za Pale : mrsh! lushka taka li te ucev ccc auuu ke treba da te prevospitam malku eve sho ke napraime:
#1 za prevospituvanje:
– kako prvo treba da se ima internet konekcija
– kako vtoro treba da se ima prebaruvach po moznost google ili firefox da receme inaku yahoo treba da odi vo penzija a google da doe na negovo mesto posho e najdobar toa e spored preporakata na profesorkata po informatika xD
– i taka na prebaruvachot ke napisheme facebook F-A-C-E-B-O-O-K i ke klikneme dvapati so mausot posho znaeme od iskustvo deka od ednash rabota ne odi bidejki slab ni e internetot Makedonija sepak ne e Amerika
– i taka ke se zakachime na facebook koj e inaku najbolje nacin tvoeto lice da ne vidi nikad kniga ( book vo bukvalen prevod) i plus te ostava bez son btw toa e nareceno medicinski insomnia a moze da dovede i do seriozni zdravstveni problemi pocnuvajki od srceto pa do ‘rbetot pa se do nervite i nazad ( nervite najmn stradaat poshto konekcijata e slaba taka da ke treba mn vreme da se ceka dodeka da otvori facebook a ne daj boze pa enkoja druga stranica xD vo kraen slucaj toa moze da dovede do nerven slom ili emotional breakdown a da i ima onaa bolest koa ti trpnat nozete i racete te lazat mornici a i ako premnogu pritiskash so mausot ke se zdobiesh so bolki vo zglobot pa ke bidesh podlozna na razni bolesti kako shto kazav prethodno na primer artritis a mozebi i reuma, skolioza kako i osteoporoza
– i dragi moi kako zaklucok i kako jagodica na shlagot vrv na se mozete da dobiete rak na sve zivo od podlozenost na direktna radijacija preku vashiot sopstven personalen kompjuter (skrateno pc)
-pa sega vie odlucete dali ova vredi da se pravi za sopstvena satisfakcija
– i konecno mozokot moze da primi premnogu informacii too much information pa da dojde do virusi, spamovi ( kako onie shtotuku dobivte 1000000 denari) kako i da se sluci failure vo procesot na pristiganje na istite da se pojavi error, cannot access the current program, web page you were looking for i zgora na toa doagja do – because of incorrect passwords, spams, viruses, too many computer errors the sistem cannot work properly anymore so we’re shutting it down in 10-
…9…8…5…4…3…2… 1 – ?!! Oh crap wtf! xD ahahahha
by me ivi o


ostaj a vo shpanija moze da dojdete samo vie da si platite karta za avion i site tie dopolnitelni troshoci plus ddv i hotelot kaj sho ke petstojuvate plus da si se grizite sami za obleka hrana greenje hotelska soba so pogled na more telefon kabelska frizider bazen fen mikrobranova osven ako nejkete od doma da si nosite krpi i sve zivo dr a isto taka i da se grizite za gradinata , da platite za lezalkata za mesto na plaza , za 2 banjanja , za zapoznavanje novi momci , za internet connection, speed dating, pijalak , egzoticni rab shoping kako i da se grizite za mackata kuckata onie golemine kucinja sijamska mackica, papagalce (vnimavajte samo da ne go izede mackata xD) kokoshce, svince, moze i konji iako gi nemate site tie zivotncinja ako sakate specijalni zivotni retki onie sho gi nema u shpanija primer G-din Pingvin Pingvi Pingvinovski so negovata draga i malite pngvincinja ili pandi mozebi
kako i da e shom ste so mene se mozete da si dozvolite se dodeka se drzite diovie pravila nema da ima problemi pri recepcija a moze da ima ushte i na pocetokot samo shto toa ke go sfatite na kraj koga veke ste stignale i vi recat imame problemi vie: kaj e mojata soba? pa ne ste zakazale i se javuvate i vi vikaat od tamu vi go zgreshivme letot izvinete navistina. Ja prashuvate recepcionerkata onaka fino lepo kaj se naogjate zs pojma nemate i ona vi vika dobredojdovte vo hotelot toj i toj se nadevam deka imavte prijaten let povelete da ve posluzime a ova ese razbira kako shto veke sigurno znaete negde psole Atlantski okeanvo Luanda, koja btw vi e glavniot grad na Angola zemjata koja odbravte da ja posetite za vashiot prestoj, vi blagodarime mn I vie ha?! WTF?! what is happening here? hahahaha lol xD

Love hate and other stories

БЕЛЕШКИТЕ НА ИВИВЕРУВАЈ ВО СЕБЕPART OF A BOOKUNCATEGORIZED

Love, hate and other stories

noonecaresunlessyouareprettyordying

Love hate and other stories
Yeah pretty much the same stuff about love and hate and vice versa a boy a girl a love story waiting to be written. Yeah, yeah we know how bestseller works, or should I say they work like girl on trains, girl with a tattooor simply on fire but they don’t work with me they just don’tand punto! An aspiring writer, waiting to be puplished yet another book about love or hate I should just don’t give a shit what other people say about it and just write the damn book already! But no It doesn’t happen on real life no real life doesn’t work like that it pushes you off a bridge it challenges you a bit hareder every time you fail you will feel wortless piss of shit scared lonely like theres no one else to help you and there is not believe me 
I drink coffee a lot and I don’t care if its healthy or not but I still love it to take a cup of coffee before sunrise and enjoy the writing life. Yes, you guessed wright im a free lance writer, what I do is simply called writing and believe it or not its pretty hard I struggled for months to write a simple world shitty I know but what can I do im a little bit of a loser and a sucker for good mind blowing stories that leave you breathless and guessing late at night.
She was my hero, my mother she was a opera singer
I loved her style she was simple yet gentle with an elegance that j lo or s j parker would envy. That s right people are strange that way should they fear something would happen to them or they fear the people they are jealous of? I don’t know that yet, but for your info im still hoping ill learn sometimes later in the bright future.
Lala can you give me some hope
I need it to build my story
I can do it
I just need more love
Love everywhere
The city the hall school university love love Love!
That’s my mantra my signature to feel in love all the time to fall hard but yet heartwrenching, pain and sorrow that made you cry late at night…

How delightful it is

How sweet it is By Annaliese Griffin

noonecaresunlessyouareprettyordying

My name is Stefan and im a ballet dancer this is my story of how I found love in the western coast….stay toned… 😉

He was watching her abruptly while keeping his distance. She smiled at him when she saw him.
Hello Stefan how are you?
Hi Mishelle im fine thank you how about you
Im great thanks 
So do you wanna grab a drink or something?
Yeah sure why not
Lets go then.
At the caffe
What are you going to order?
Cappuccino latte
What about you?
Hot chocolate
Nice choice
Lets drinik our coffee in peace
So what do you do for a living
Im an self published writer freelance
My book came out today called the diary of a sweet little annie
Wow you are zing thrilled
And you should be
Im guessing Theodora is your publisher agent?
No shes not I fired her because shes my sister
Oh why
Because she was mettling with my business she bevame too ambitious
Oh well that’s a shame
So do you have a boyfriend
Eew no awkward question of course not im a business woman now I don’t have time for boyfriends
Oh I see busy michelle
Mmm this smells good
Do you wanna eat something
Nah im not hungry
Okay
So we had a nice time together do you wanna see each other again?
Of course I would like to now I have to go
Where
Home
I have a next book to write
Oh okay busy michelle thank you for you time.
She left me standing there
She was gorgeous her hips were moving faster than sea bolt
She wore pink glasses with diamond pearl necklace
And a most beautiful dress ive ever seen she is the best wow I am so in love with this chick at least I think that way oh well lets go home and have a shower im tired…

How sweet it is by Annaliese Griffin

How delightful it is By Annaliese Grffin

How delightful it is
By Annaliese Grffin

27 december 2018;
How cool it is to be a parent for a parent like Amy Watson that would be spectacular answer delightfully id saywith one word put perfect. She raised two kids on her own, little baby ellen and baby Patrisha. Her husband was out of town and a bad boy who loved to drink and smoked a lot. They broke up after a drunken night fight an d that was it. The break down love love and love some more the twins accepted their father departure id say at last very tranquil but they are only toddlers what could they possibly know anything about it. Lets just say that was for the best.

15 years later it was finally starting to make sense it was good she find a nice job at a restaurant her toddlers werte not so toddlers anymore they grow up fast
They go to school now
I loved the part of theyre growing up it made me a perfect proud mama.oh yeah life was so perfect again cheers for that everyone in the sweet neighbourhood accepted her all was well. Not until some crazy new family bought the house next door little didn she know that that would be her downfall and at the sdame time reawakening. Lets just wait and see about what happens next.

Theres a wonderful place out there waiting to be seen like since forever and that light in the darkest corner is whispering do you not realize that you only live once?

It feels nothing like December it keeps getting colder by the minute its frustrating and wonderful at the same time eh because its December what possibily can happen in December except for holidays

ТИ СИ

Кроток блесок од утринското сонце ја обли нејзината глава која беше покрај прозорецот. Се насмевна на преубавата глетка пред себе планината Скопска црна гора.

Се би дала да остане кај баба и една недела повеќе. Чувството беше неверојатно да седиш така скромно гледајки ги нашите природни богатства Македонија е толку прекрасна земја зар не?

Ти си

Ти си се што не сум сакала во

животот ти си звезда која блика пред блескавото небо чиниш кротко стивнува, се гаси полека, но бескрајно шумоли тивката бреза покрај патот.

Ти си сите денови и ноќи непреспани поради тебе

Ти си воздухот што јас го дишам иако знам дека без тебе ке го изгубам последниот кислород што ми преостанува

Ти си слика во слика прекрасен копнеж во мене тлее потребата да те бакнам толку страстно толку милно да те прегрнам и да не те пуштам од вид.

Ти си се тоа што го мразам кај себе

Ти си лика прилика на мене и лика прилика на розата сабајлечки која кога врне дожд станува миризлива, станува мокна

Ти си сите работи добри и сите работи лоши што ми се случуваат

Ти убавецу и само ти си се што некогаш сум посакала во животот чуството да те загубам го споредувам со скината роза е да онаа роза што мириса толку убаво изгледа толку кревко небаре очекуваш дека некогаш ќе се скине или дождот ќе ја проголта со себе.

Ти, јас и копнежот

Ти, јас и онаа капка дожд која поминува прва на мојот нос тркалајќи се нежно до мојата уста, а ти бришејки ја со рака се смешкаш онака слатко како и секогаш, со другата прегрнувајки ме. За тебе тоа е еден момент за мене цела вечност ах не би сакала да заврши никогаш.

Ти си она што никогаш нема да го заборавам макар и да умрам и да се препородам сепак тебе би те дочекала и би умрела до тие твои меки усни кои ги сонувам од денот кога се запознавме за прв пат.

Ти јас и нашата љубов

Ти, јас и нашата судбина која не спои

Вецно онака заедно со последениот бакнез кој сеусте тлее во нас треперееме со силата на лјубовта која гори стрсано како свекја која никогас не избледува

Ти јас и спокојот

Вечно онака прегрнати во спокојот, трагаме по сопствениот мир опиени од најубавата природна дрога на зивотот лјубовта

Засекогаш твоја лјубовта на твојот живот дојде и си ојде во бескрајот на светлината и вецерното небо помегју времето и просторот.

И да знам дека и ти ме сонуваш секоја вецер и да сакам да бидам твојата оддамна заборавена средношколсла љубов ти и јас како земјата и водата ти и јас како достоевски и ана каренина како хероината од оркански висоцини како хероината во делата на схарлот бронте и џејн остин опиени она заедно вецерајки на отворено небо со седум рози седум миризливи свекји постигнувајки соврсена целост мир над спокојствата

Ти  јас и целата вселена мируваме затоа што само со тебе можам да го најдам мирот сто ми е потребен да опстојам да продолзам да дишам

Т и и само ти

Од љубовта на твојот живот која чека да те запознае…