Ти си

loved it

decembersdiaries

Ти си сите зборови што сè уште не знам да ги изговорам,

Ти си оној стих што ми доаѓа во последните кликтежи будност –

и – сосем фрустрирачки – до следното утро веќе ми има побегнато.

Ти си од оние акорди безвременска класична музика или малку застарен психотичен џез,

оние за кои не би знаела што да ти кажам,

но знам оти секојпат успеваат кокетно да се задеваат со сите мои привидни животни константи.

Ти си од оние утра кога му благодарам на дождот што нема кој да ми ја попречи осамата,

а некој час подоцна сепак ќе те побарам под свиоците на мојов поткршен чадор.

Ти си нешто налик душа, некаква божествена аморфност никогаш доволно присутна и никогаш доволно отсутна за да ти дадам форма,

Ти си нешто налик сон, тукуречи јаве, можеби мисла, но сосем сигурно желба,

Ти си немир од нечија туѓа праискона во мојата сегашност и…

View original post 222 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s