eh mil moj

Ех мил мој

noonecaresunlessyouareprettyordying

Ех мил мој ти само да знаеш колку не ми е гајле ако ме блокнеш милион пати од твојот живот затоа што јас пак ке се снајдам и ке се најдам пак и пак некако нечујно полека на врвот како и секогаш. Ако сакашмозам да ти мавнам еднаш од таму горе колку да видиш какво е чувството но што е тука е, минатото останува на ветрот да го дувне во неповрат, сегашноста на нас младите будалчиња, а иднината допрва ке ја оформуваме… а ти ти не спаѓаш нит во минато ни во сегасхнота туку бледеесх и си стуцк помегју времето и просторот со еден збор лебдисх мил мој и никогаш повеке нема да ме дофатиш за жал. Јас таму каде што сега сум не примаат кукавици како тебе! Таму е место специјално
За оние лугје кои храбро превземајки ризик вецно љубат и не се пласшат од ништо и никој немозе да ги запре ехх тие лугје се вецни затоа што тиеникогас нема да избледнат од лицетона земјата а хм прашуваш зошто епа мил мој тие се сетиле на нешто што ти ни во задгробниот ЖИВОТ нема да се сетиш знај! И да тоа е она истото што ти се врти во умот токму сега додека размислуваш единствениот доказ дека постоис мислиш чуствуваш доказот на разумот и чувството во едно-а тоа е дека некој бар еднаш љубел- силно храбро без престан одејки со самото постоење во вецноста на животот. Станувајки свесен за сопствената вредност ние специјалните лугје лебдиме на вистинскиот пат тук лјубовта е таа што н штити затоа што зне дека ние вецно ке ја браниме и ке ја браниме додека има воздух во насите гради додека има црвенило во нашите образи црвена крв во насите вени а ти ти мил мој не ме проколна не не негрешиш ако со својата себицност ме проколна сега и во вецни векови наназад не не е тоцно затоа што со таа болка што не напагја друга срекјна звезда на некаде далеку на небото се рага чиниш потоа како некој пламен светлуцкаст пагја навидум мала и слаба светлина која епак на крај сите лугје в срце ги гагја.
Ах мил мој да одлуцеше правилно можеби ке слетав на твојата страна од гранката но бидејки го пропушти тоа останува само да ти казам со срекја и се најдобро во зивотот понатака нека те следи среќа успех таму каде што застануваат твоите стапки= остави пецат а мојата болка секогаш и секогаш ке се претвори во радост а низ тој процес јас се возвисхувам се повеке и пвеке затоа сто горам со пламенот на љубовта истата онаа која ти не ја сакасе да мил мој ете тоа сум јас а ти ти си она таму малото светулце младо едвај забелезливо сто лебди низ темното просторство си дада токму ти од мојата болка извира зелба за повекје креативност за пишување за ослободение на мојата циниш изгубена во просторот и заробена во сон душа која можеше да биде твоја…сепак фала ти за се што ме науци и што не ме науци затоа што ми да даде сила да продолжам напред со својата болка да ја претворам во циста солза која капнува тивко и полека кон морската шир таа истата е дел од мојата душа, која сега не е векје заробена даа слободна е и го изрзува својот афинитет и квалитет преку својот креативен талент вивнувајки се полека но сигурно кон патот на светкавите звезди да оние истите кои ги гледаме скоро секоја вецер на темното сино пространство нарецено свето небо! Кога болката се претвара во креативност, моите раце добиваат цудна и специјална способност да реагираат сами по себе да посегнат по најблиското пенкало земајки го и дрзејки го цврсто во рака и да сенурнат во длабоцините на вцното пространство да фала ти мил мој што ми го овозмози ова цудо овој дар како да паднал цинис од ангелите на небото ти благодарам уште еднаш за се поцивај си одморај се и онака фино лепо удави се убаво онака со својата рамнодушност и така сигурно далеку ке стигнес моето срце не е камен ама не е ни меко како свила туку исто како темната страна на месечината а знаеме дека месецината има појке страни зар не е така мил мој? Да тоа знаци дека кога и дае таа месецина ке се преобрази или трансформира во истата онаа првобитна состојба во која била пред некое незнајно далецно време ах колку тие прекрасен и убав дарезлив за секого-насиот мил еден и единствен-со еде нзбор-живот! Те сакам и ти благодарам за се што направи за мене се гледаме наскоро вво иднина воподобро утре кога сонцето ке изгрее на за-ппад и тогаш само тогаш ке се сретнеме повторно и тогаш господе да јбозе се надевам дека ке ме разбереш подобро мојата лјубов спрема тебе и твојата ладна рамнодушна лјубов за да ги споиме нашите срца во едно и надез за подобро утре за да отскокнеме пред сите и кон невозмоѓното над езотерицното богтство скриено во самите себе оставајки зад себе само пепел и блескава прашина кое неможе да е далеку од вистината би се видело како морално додекаполека не не трансформира нас нецујно во само убава оставајки не без здив златна како сонцето прашина! Аххх се цуствува баш токму како некоја велизествена магија! Те сакам бескрајно твоја додека не се сртенеме усте еднаш помегју реалноста и фантазијата на нашиот голем универзум
*…~….дотогаш на здравје и имај убав идилицен зивот како и да е 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s