Луиз Џенсен: “Најсреќна сум со моето куче”

WhisperingBooks

lourooftop-1014x13523

Денес се дружиме со писателката Луис Џенсен. Авторка на напнатите и возбудливи психолошки трилери, “Сестрата”, “Подарокот”.

Што е тоа што би ги изненадило повеќето да го знаат за вас?
Не можам да гледам или читам вести, затоа што слушањето за криминал многу ме вознемирува. Кога пишувам темни настани одбегнувам да слушам за нив кога е тоа возможно.

Ако ваша книга добие филмска адаптација, кои актери би ги глумеле ликовите?
Една од моите книги, The Gift, беше предложена за филм. Тоа не значи дека ќе има филм затоа што има голема работа. Би била многу благодарна да видам моја книга адаптирана во филм. Не би се загрижувала кои актери ќе играат во филмот.

511_14_3_13__15__5_2018sestrata-392x600Да би можеле да поминете време со лик од ваша книга, кој би бил тоа? Што би правеле тој ден? Многу добро прашање, никогаш не ми било поставено. Најверојатно Грејс од Сестрата. Тој роман беше мојот дебитантски, па…

View original post 373 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s