Рецензија: „Совршеното дете“ – Лусинда Бери

Bookreaders Community

Книгава опфаќа вознемирувачка тема, но не се остава од раце!

Се работи за брачен пар, Кристофер (хирург) и Хана (медицинска сестра), којшто долги години се справува со неплодност. Кога двајцата се на раб да се откажат, во нивните животи се појавува Џејни. Таа пристигнува во болницата, во многу вознемирувачка и невообичаена состојба. Кристофер се приврзува за неа, па ја замолува својата сопруга да ја посвојат, и Хана прифаќа.

Однесувањето на Џејни станува сѐ почудно и повознемирувачко. Хана е мета на целиот гнев и на целата агресија што Џејни ги чувствува, па напорно се обидува да го промени сето тоа и да се поврзе со ќерка си. Кристофер пробува да воведе благосостојба во неговото семејство, но гледа дека неговиот пристап во однос на грижата за Џејни, и пристапот на Хана – се многу различни.

Само што ќе си помислев дека некоја работа е ВРВ во споредба со некоја друга работа што…

View original post 142 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s