„Плачот на Срната’’ – Слаѓан Славенски

Bookreaders Community

Автор: Бојан Радичевски

Дебитантско дело кое обработува доста чувствителна тема, но дава добра насока за како треба да се бориме за живот. Насилството и киднапирањето на жените е работа што дефинитивно треба да се сопре. Станува збор за Аурора, која живее во мало гратче и е несреќна поради нејзиниот татко – алкохоличар. Наскоро нејзиниот живот ќе биде променет од многу причини. Таа, нејзината другарка и останатите се вознемирени за случајот дека по трети пат исчезнува девојче од нивното училиште. По едно мини бегство кое следеше после спротиставување на насилник, Аурора се сретнува со младиот уметник Алексеј кој исто така е еден од ликовите погодени од трагедијата со младите соученички, бидејќи една од тие ученички е неговата најдобра другарка, Моника. Алексеј е мирно дете со многу грижлива мајка, но за жал многу отсутен татко. Нивната прва средба е највпечатливата воопшто, бидејќи Алексеј има нацртано цртеж со очи во различна боја што…

View original post 112 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s