Рецензија: „Пациентот” – Себастијан Фицек Оцена 4/5

i loved this book

Bookreaders Community

Резиме: Макс е киднапиран и неговиот киднапер, откако е фатен, завршува во лудница. Татко му, Тил, е подготвен да направи сѐ што е во негова моќ да дознае што се случило со Макс. За таа цел, влегува во лудницата и, покрај тоа што е без план, сепак е блиску до киднаперот. Го зема идентитетот на Патрик, идентитет кој му прави повеќе пречки отколку што му помага. Дали Тил ќе ги совлада тие пречки, и што е спремен да направи за да ја дознае вистината, прочитајте ја оваа интересна приказна.

Краток осврт: „Пациентот” е карактеристична приказна на Фицек. Обработува тешки теми како убиство и киднапирање на деца и семејно насилство. Темите не ја прават книгата рекреативна и лесна книга за поминување на пријатна вечер со интересна приказна, ама тоа не е ни целта на книгата.Сепак, книгата е лесно читлива и неизвесна од почетокот па до крајот. Поглавјата се кратки и нивните…

View original post 158 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s