Денот кога роботот стана овчар

Блог ми е, двор ми е

Твитер е социјална мрежа која може да ја сметате исклучиво како алатка за забава, но можете и претерано сериозно да ја сфатите, па да ви се помешаат „лончињата“ во главата и да не можете да разликувате што значи живот на Интернет и реален живот. Нормалноста е некаде помеѓу – да не ја потценувате моќта на Твитер, но и да не си го организирате животот според случувањата на Твитер. Барем јас се трудам така да ја прифатам оваа моја омилена алатка за забава, информирање и воспоставување врски со умни и добри луѓе. Не е дека секогаш ми цветаат рози и не е дека не ми се случило Твитер да ме оптовари повеќе отколку што е нормално, но ете – „издржав“ десетина години. Во последно време и немам баш многу време (или не сакам да го имам) за Твитер затоа што ми станува премногу „токсичен“ со омразата што надвиснала над македонската твитер…

View original post 2,199 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s