About Ivi Bibliophile

I'm a girl who loves to read books and even writes some ;)))

Never Saw Me Coming by Vera Kurian

I totally want to read this book!

book lovers unite

Never Saw Me Coming by Vera Kurian

A story which takes place on a college campus and includes characters who share a commonality: they are ‘psychopaths’ enrolled in a special program which treats their condition. There is a series of murders which take place on campus and three of the students in the special program decide to work together to figure out what is going on. The main character, a girl named Chloe, is also planning revenge on a boy who did her wrong when she was a youth. Of course, because they are psycophaths, there is a degree of mistrust between all of them which they must navigate through to achieve their goal. Added to the main mystery, each character is involved in a sub-plot which is equally interesting. The author did an excellent job of providing a background to the main characters so that the reader was invested in what happened to them. Even though…

View original post 97 more words

Advertisement

Ах мил мој

Ах, мил мој

Ах, мил мој, ти само да знаеш дека воопшто и не ми е грижа  колку пати да ме блокнеш од твојот живот, зошто јас пак ќе се снајдам и ќе се најдам пак и пак некако нечујно, но полека … на врвот како и секогаш…!

Ако сакаш, може да ти мавнам од таму горе некогаш бар да знаеш дека си ми значел, ама што е сега тука, тука е, минатото на ветрот да го дувне в неповрат, сегашноста на нас младите будалчиња, а иднината допрва ке ја оформуваме, а ти  не припаѓаш нит во минатото, нит во сегашноста затоа што ти веќе бледееш негде и си заробен помеѓу времето и просторот, со еден збор лебдиш мил мој и никогаш повеќе нема да ме дофатиш, за жал, јас таму каде што сум сега не прифаќаат кукавици како тебе, знај!

Таму е место специјално за оние луѓе кои храбро преземајќи ризик вечно љубат, не се плашат од ништо  и никој не може да ги запре.  Ех, тие луѓе се вечни, тие никогаш и нема да избледнат од лицето на земјата, хм, можеби ти прашуваш зошто. Е па мил мој, тие се сетиле на нешто на што ти ни во задгробниот живот нема да се сетиш, знај!… И да, тоа е она истото кое сега ти поминува низ ум додека размислуваш – единствениот доказ дека постоиш, мислиш, чувствуваш – доказот на разумот и чувствата во едно, а тоа е дека некој некогаш ЉУБЕЛ! … Силно, храбро, без престан,  одејќи со самото постоење во вечноста на животот, станувајќи свесен за сопствената вредност, ние специјалните луѓе тука лебдиме на вистинскиот пат, тука љубовта е таа која не` штити затоа што знае дека ние вечно сме ја бранеле и ќе ја браниме додека има воздух во нашите гради, додека има црвенило во нашите образи, црвена крв во нашите вени, а ти, мил мој, не ме проколна, не грешиш ако мислиш така дека со својата себичност си ме проколнал сега и за вечни векови наназад… Не, не е точно затоа што со таа болка што не` напаѓа, друга среќна ѕвезда некаде далеку на небото се раѓа, потоа како некој нејасен пламен светулкаст паѓа навидум мала и слаба светлина која сепак на крај сите луѓе в срце ги гаѓа.

Ах, мил мој, можеби да одлучеше правилно, ќе слетав на твојата страна од гранката, но бидејќи го пропушти тоа, останува само да ти кажам со среќа и ти посакувам се` нај во животот, успех, таму каде што застануваат твоите стапки остави печат – а мојата болка секогаш и секогаш ќе се претвори во радост, а низ тој процес јас се возвишувам се` повеќе и повеќе затоа што горам со пламенот на љубовта, истата онаа која ти не сакаше да ја земеш. Да, мил мој, ете тоа сум јас, а она таму светулцето младо едвај забележливо што лебди во темното и мрачно простанство си да, да, токму ти! Од мојата болка извира желба за креативност за пишување, за ослободување на мојата, чиниш изгубена во просторот и заробена во сон душа, која можеше да биде твоја. Сепак, фала ти за се` што ме научи и што не ме научи затоа што ми даде сила да продолжам напред со својата болка да ја претворам во солза што полека тивко капнува кон морската шир. Таа истата е дел од мојата душа која веќе не е заробена, да, слободна е и го изразува својот афинитет и квалитет преку својот креативен талент вивнувајки се полека, но сигурно кон патот на светкавите звезди, да, оние истите што ги гледаме секоја вечер на синото пространство наречено свето небо!

Кога болката се претвора во креативност, моите раце добиваат чудна и специјална способност да реагираат сами по себе да посегнат и по најблиското пенкало земајќи го и држејќи го цврсто в рака и да се нурнат во длабочините на вечното пространство. Да, фала ти мил мој што ми го овозможи ова чудо, овој дар како да паднал, чиниш од ангелите на небото. Ти благодарам уште еднаш за се`, почивај си, одморај се и удави се убаво онака со својата рамнодушност и така сигурно далеку ќе стигнеш. Моето срце не е камен, но не е ни меко како свила, туку како темната страна на месечината. А знаеме дека месечината има повеќе страни, зар не, мил мој? Да, тоа значи дека кога и да е таа ќе се преобрази  или трансформира во истата онаа првобитна состојба во која била во некое незнајно далечно време. Ах, колку ти е само всушност прекрасен и прилично убав, дарежлив за секого нашиот мил, еден и единствен, со еден збор, Живот!

Love dot com

*~ …Love dot com…Done In My Style!… ~* ;)))

October 11, 2013 Leave a comment

I don’t exactly remember how we met, but it was certainly exciting, that I can tell. That’s because when our eyes clashed I think we felt that instant connection. I believe it is called chemistry. At the beginning, I totally ignored the feeling but as

the time passed by I found it hard to hide that increased sparkle in my eyes,

every time I saw him. It felt like magic. It was so unrealistic. That certain something that invaded all my thoughts, blocked my usual thinking and finally got me both mentally, emotionally and even physically hypnotized. Is it really love, or am I

dreaming a tad too much? Is it called love, when our eyes lock for a certain moment and you feel like you are in a total awe, like you can’t look away from his eyes, because they have you intoxicated? That warm gaze of his that tells you a lot,

and at the same time tells you absolutely nothing and got you amazed and questioning. It’s kind of a puzzling gaze that leaves you breathless and guessing what will happen next. It just triggers your mind all of a sudden and keeps

you busy wandering around; does he knows, does he feels the same warm feeling, or does his heart beats faster at the moment he spots you?

And at last, if he ever confides in his heart to tell the truth, does that means it’s a positive and Reciprocitated feeling? Maybe, just maybe, we’ll find those answers hidden deeply inside of our hearts and then make that sparkle glow like the most beautiful and brightest star. And maybe, just maybe, we could finally use the correct word for all those wonderful things that live inside of us and the ones that surround us, those which make us see the brighter side of life, make anything seem beautiful and shinier, so we can see the joy in everyone and everything.

That significant word that magnetically awakened immediate mutual attraction to the both species, that certain something that makes us go all lovey-dovey, and scream at the top of our lungs that we are feeling elated and happy, enjoying a moment of a truthful blissfulness.

That four lettered word that everyone seems to know a lot about, from philosophers and scientists to artists, writers and poets, and some of us, while trying to be smarty pants and dig beneath the surface and explore the world of mysteries which no one bothers to truly understand the hidden meaning of the word.

There must be something more to it, something greater than the greatest secret of all: the human kind more specifically: the man himself and his species. When we learn the most brilliant, breathtakingly, amazing secret of discovering our true selves, then and only then we could achieve our ancestors’ old knowledge, bravery and wisdom, and with their help we could put the pieces of the puzzle altogether and at last find out the true meaning of one of the most unknown  secrets: the secret of giving and receiving without asking something in return, to truly admire the one you choose, recognizing him as the equal, the soul mate you were always waiting for. And If the greatest thing you’ll ever learn is to love and be loved than the greatest elixir of life that we ever going to learn about or trying to find it, is and forever will be- LOVE!

Саша

Се викам Саша и имам 16 години. И тука почнува мојата убава приказна (РЕАЛНОСТ).

Оваа година дома кај мене се случи нешто што морало да се случи како што би рекла мајка ми што никој не го замислуваше, но изгледа било дело на судбината која уште еднаш си поигра со нас… ужас.

А и се беше убаво се додека мајка ми не дозна од еден телефонски повик кој сигурно е од онаа лошата сосетка, баба Сениче, која потајно го видела татко ми како и бакнува рака на друга жена во близина на градски парк. Од тој ден повеќе ништо не беше исто како што треба. Мама беше бесна и не можеше да се контролира. Па почна да фрла работи по тато: чаши, чинии, ножеви,  вилушки Затоа дури и предметите не беа истите. Ех, камо да беше само тоа, во ушите ми одѕвонуваа погрдните зборови на мама: глупак, идиот, како можеше да ми го направиш ова?! Банг, бунг!

Тоа баш и не беше некоја концентрација за учење.

Цела недела истата приказна, истите викања,  па татко ми на крај не можејќи да ги слуша тие извици или крици на очај на мајка ми,  при крај со нервите ги изусти тие 2 збора од кои цела недела од нив се плашев, а верувам помалку и мама иако се уште беше бесна.

Тато, си одам.

Јас, тато, не оди, те молам.

Немој, не оди, си крикнав воп плац и се струполив до неговите колена за разлика од мама која седеше како мраз ладна смрзната.

Одам во приватна гимназија каде сме се на се 16 души, се чудам на матурска дали ќе не собере. Ах, бев и останав најпопуларната девојка во цела гимназија. Кога мене некој ќе ми се допаднеше, мислам на момче од клас, веднаш се дознаваше и сите го маваа со гумички, моливи, што ќе сстигнат, затоа што јас сум одлучила кој бил среќникот.

Ми велеа дека сум убава, паметна, секси, се што ќе посакам, ми се остварува.

Оваа година Марко и Стефан од 4-та ми се допаѓаат, па најверојатно со нив ќе одам на матурска.

Мојата најдобра другарка Маргарита која седи до мене секогаш во мензата не е многу популарна, но опседната е со тоа дружејќи се со мене да стане популарна иако тоа не го кажува намерно.

Па, пријателството е заемна вежба.

Во нашиот клас влегува новото момче што подоцна ќе дознаеме дека се вика Ведран и е најубавото момче досега. Мистериозен и секси, добра шмек комбинација.

„Добар ден, јас сум вашиот нов ученик Ведран, мило ми е“. Од нигде никаде се појави звук на чкрипење, а еден глас од далечина: „Се е тоа убаво, Ведране, или кој и да си, но ако ја чепнеш нашата Саша, мртов си и вака и така!“

„Ооо, така ли, а која е таа Саша ако може да знам?“

Сите погледи и љубоморни и секакви се свртуваат накај мене што не треба да ми биде мачно, но се чувствувам како уплашена тинејџерка.

„Да, јас сум“ , најпосле спремам храброст.

„Ооо, убаво од тебе, но популарноста не ми значи ништо“.

Уауаууу, машките збеснаа!

Јас мислам дека треба да се докажеш преку талентот и паметот, а не поради глупави облози кој е популарен кој не.

Уаооу! Така е, воздивнувам јас, мистериозен шмекер со стил си бил ти, хе, хе, јас таквите ги јадам за вечера.

Мхм.

Чисто се шегувам мило мие и повели во нашиот клас одговорив самоуверено

Writing dot com

Featured

~ … Hello, there people on this planet, and welcome to my little something that is called infamously blog. What I do is infamously known as blogging.

Blogging must be fun, or else it might be difficult.
So, remember that fun is a must, boring is for wiping out the office table dust.

Just remember to write something. Something interesting. Something worth following for. Something out of the ordinary that will change the tides of this mundane downright boring and routine obsessed world of ours. Something that will light the sparkle in our eyes, so we don’t feel the same things anymore. Something that will enlighten us, keep us strong, for the better life in general.

In fact, blogging is merely existing in this crazy world. What we do can change thousands of people around the world, optimize our planet features,
(that’s right, you read me- I said features) our uniqueness, to spread news to the whole galaxy and above, to spark flies in the beautiful yet mesmerizing sky pure with fresh diamonds that lighten it just beautifully. It’s amazing how much we can do thanks to one feature: blogging.

So, keep blogging my friends, because blogging means connecting to the world that surround us, and through connecting to the world we connect the whole planet and above all the magnificent universe itself, home of each and every
one of us (scientifically so called human beings).
Did I mentioned you have to write posts and blog interesting stuff? No, then I am saying it now: write my friends, cause writing is merely baring the existence in this world we all share, so writing makes us unique and talented, with knowledge to succeed, the power to face the world, love to share through posting words, and just living in the present across the past into a new brilliant and breathtakingly amazing future. Again, what are you waiting for, apples from the tree you are standing near, you shall not fear because your new favorite thing is here.

Writing + Blogging = Happy and fulfilled life which equals = happy greenish blue planet Earth, thank you very much! … ~


Love You All,

…xoxo…~-The Writing Addict-~…xoxo…

^_^

~ … Writing is merely existing, and to exist means that you will never perish in this world, you’re always and forever loved and cherished by the universe itself … ~

And finally thanks to wordpress.com for this amazing view, for all the hope, love and goodness that I treasure in this world, if blogging is a must for simply existing, than blogging without wordpress.com is like breathing through water without oxygen, without breathing…Thank You very much for this awesome gift you gave me, I will treasure it and cherish it through the ends of time and beyond!

My first post by the way, it feels like I’m touching haven…

Where are you my dear friend?

Where are you my friend?

ivi bibliophile

Where are you my dear friend?
Where are you my friend
I wished you were here with me
In these hours of sadness
I would loose my head sometimes.
I wish for you to console me to be my support I wish for you to help me because im so lonely accompany me day and night possibly without remark.
Where are you my pal in this coldish night i need some energy for to survive
Could you possibly give m e some happiness, joy so I could save my unbearable soul and if you wish I would return it double.
I need you to be by my side,
I need you to come to me more
I need you to hug me tightly
And never let go
Dont let my arm without any reason
Please comfort my pain and suffering don’t leave me but help me recover my missing piesces.
Listen to me quite intently, because I need someone to listen to me to help me with my pains.
Just be there for me my friend and if you will be with m e by my side I will consider me my best friend from now on.
Let your smile illuminate my day
Let your eyes glow when you look at me becaue that is the key to my happiness.
Like I would reborn again.
So don’t lose this chance I give you and if you don’t except it then I will go
Without turning back
I will go so I can find another place another friend another life to share so I can breathe again.
To search for my meaning deeper about life in places when there is no pain.
And if you accept my proposal for saving me my soul then do it without straining back what are you waiting for search for me once more and ill be there to catch you.
And you were apsolutely right when you doubted my feelings, yes is true that I cant live without you baby, I need you to give me back my breath, to hug me gently, because I miss you so much my honey, I dreamt about you all this timedont let go simple as that!
Yes I am so in love with you I couldn’t even stand you are my everything the reason I breathe I dream about you since always thinkling about you gives me satisfaction to stay awake at night.
I love you my dear friend and I don’t know if this is what you know about me but I cant resist anymore I want you so much because I cant take it anymore this feeling that suffocates me inside that doesn’t let me be in peace.
You are on my mind 24 7 you stole my heart now you want to do the same with my head because if I cannot stay like that I just couldn’t resist you.
I loved you my dear friend and believe me it wasn’t easy loving you in silence from afar but my heart was stretched in million light peaces it wasn’t the perfect moment to come back to you in your arms and that warm hug of yours.
Since the moment I saw you, when your eyes saw mine for a split second the feeling was magical the chemistry was perfectly intriguing.
Just give me some hope some word so I can save my soul that would give me back my calmness
Just give me a kiss, a stunning look and then let it beand see what happens nextlet our destiny reach the highest level of exstasy to fulfill our dreams most occult.
Let the destiny come for us
Let us lead to our peace.
I love you my dear friend, I loved you since forever and today I will reach to you soon enough to our trail and it would be perfect so we could be happy like the groom and the bride before and after the wedding.
It doesn’t scare me to be with you again, I don’t fear I could easily bet in our happiness although it could mean that I could lose you all over again but that doesn’t mean anything now, you make me feel like the brightest star on eareth and beyond and give me strength so I could move on forward.
And yes I want something with you just another chance to fly together against all obstacles against all odds our love will always win! To find you through heaven and earth through the ocean and the stars through the sea just to get there with you to find you finally through all parts of the world if I have to its not important if I fail yet again because yes I want to fail again to yes I want you to be involucrade into your burning passion and stay like that forever. So to open our hearts and feel the chemistry which is insatiable and irresistible my heart yearns for yours I want you to be with me forever eternity. And answer me this:
Where are you my friend, near or far from me that is your decision.
Because what I want the most is this beautiful yet mesmerizing present of allthe best from destiny itself is to be with you by my side never letting go.
The present much lovable to find you there smiling with me that look of yours that yearns to be loved and cherished and protected to escape from reality in some secret Iceland so we can be happy there forever and ever.
Sometimes you thought I was crazy but it is the love much I have for you is that gives me the hope to make things right like they should be from the beginning.
Hope dies last, at least I think it does.
Sincerely Yours Ivana

Ах мил мој

Ах мил мој

Ах мил мој ти само да знаеш дека воопшто и не ми е грижа  колку x пати да ме блокнеш од твојот живот зошто јас пак ке се снајдам и ке се најдам пак и пак некако нечујно но полека … на врвот како и секогаш…!

Ако сакаш може да ти мавнам од таму горе некогаш бар да знаеш дека си ми значел ама што е сега тука тука е минатото на ветрот да го дувне в неповрат, сегашноста на нас младите будалчиња а иднината допрво ке ја оформуваме а ти ти не припаѓаш нит во минатото нит во сегашноста затоа што ти векје бледееш негде и си стак помегју времето и просторот со еден збор лебдиш мил мој и никогаш повеке нема да ме дофатиш за жал јас таму каде што сега сум не прифаќаат кукавици како тебе знај!

Таму е место специјално за оние луѓе кои храбро преземајки ризик вечно љубат не се плашат од ништо  и никој не може да ги запре ех тие луѓе се вечни тие никогаш и нема да избледнат од лицето на земјата ахм можеби ти прашуваш зошто епа мил мој тие се сетиле на нешто што ти ни во натгробниот живот нема да се сетиш знај!… и да она е тоа истото кое сега ти поминува низ ум додека размислуваш- единствениот доказ дека постоиш, мислиш, чуствуваш- доказот на разумот и чувствата во едно а тоа е едека некој некогаш ЉУБЕЛ! … силно храбро без престан  одејќи со самото постоење во вецноста на животот, станувајќи свесен за сопствената вредност ние специјалните луѓе тука лебдиме на вистинскиот пат, тука љубовта е таа која не штитизатоа што знае дека ние вечно сме ја бранеле и ке ја браниме додека има воздух во нашите гради, додека има црвенило во нашите образи црвена крв во нашите вени а ти ти мил мој не ме проколна не не грешиш ако мислиш така дека со својата себицност си ме проколнал сега и за вецни векови наназад… не не е точно затоа што со таа болка сто не напаѓа, друга среќна ѕвезда некаде далеку на небото се раѓа, потоа како некој нејасен пламен свтлуцкаст паѓа навидум мала и слаба светлина која сепак на крај сите луѓе в срце ги гаѓа

Ах мил мој можеби да одлучеше правилно ке слетав на твојата страна од гранката но бидејки го пропушти тоа останува само да ти кажам со среќа и ти посакувам се нај воживототуспех таму каде што застануваат твоите стапки остави печат- а мојата болка секогаш и секогаш ке се претвори во радост а нниз тој процес јас се возвишувам се повеке и повеке затоа што горам со пламенот на љубовта истата онаа која ти не сакаше да ја земеш да мил мој ете тоа сум јас а она таму светулцето младо едвај забелезливо сто лебди во темното и мрацно простанство си дада токму ти! Од мојата болка извира желба за креативност за пишување за ослободување на мојота чиниш изгубена во просторот и заробена во сон дусха која мозесе да биде твоја сепак фала ти за се што ме научи и што не ме научи затоа што ми даде сила да продолжам напред со својата болка да ја претворам во солза сто полека тивко капнува кон морската шир таа истата е дел од мојата душа која веке не е заробена даа слободна е и го изразува својот афинитет и квалитет преку својот креативен талент вивнувајки се полека но сигурно кон патот на светкавите звезди да оние истите сто ги гледаме секоја вечер на синото пронстранство нарецено свето небо!

Кога болката се претвора во креаативност моите раце добиваат цудна и специјална способност да реагираат сами по себе да посегнат и по најблиското пенкало земајки го и дрзејки го цврсто в рака и да се нурнат во длабоцините на вечното пространство да фала ти мил мој што ми го овозможи ова чудо овој дар како да паднал циниш од ангелите на небото ти благодарам уште еднаш за се почивај си одморај се и удави се убаво онака со својата рамнодусхност и така сигурно далеку ке стигнеш моето срце не е камен но не е и меко како свила туку како темната страна на месечината а знаеме дека месечината има појке страни зар не мил мој? Да тоа значи дека кога и да е таа ке се преобрази  или трансформмира во истата онаа првобитна состојба во која била во некое незнајно далечно време. Ах колку тие само всусност прекрасен и прилицно убав дарезлив за секого= насиот мил еден и единствен со еден збор Живот!

Предизвикувал пожари, снимал видео, па го објавил записот на „Тик Ток“ — Мој Збор

Полицијата работи на идентификување на идентитетот на пироманот кој на социјалната мрежа ТикТок се појафали како пали растенија во шума. Од МВР велат дека добиле пријава преку сервисот „Црвено копче“ за лице кое на сервисот за споделување на видеа ТикТок се снима додека врши палење на јавни површини. Лицето кое со својата постапка ја згрози […]

Предизвикувал пожари, снимал видео, па го објавил записот на „Тик Ток“ — Мој Збор

„Јас сум Миа” е бестселер, и други работи што да ми ги кажеа лани, ќе им речев ‘Не трескајте глупости’ — Jana Misho

Почнато од „да видам дали можам”, завршено како најпродавано на штандот на Арс Ламина и Литература.мк.

„Јас сум Миа” е бестселер, и други работи што да ми ги кажеа лани, ќе им речев ‘Не трескајте глупости’ — Jana Misho

ЉУБОВТА, едноставно, Е!

ЉУБОВТА, едноставно, Е!

noonecaresunlessyouareprettyordying

ЉУБОВТА Е

Не се сеќавам точно како се сретнавме, но можам да кажам дека беше доста возбудливо. Тоа е затоа што кога нашите погледи се судрија, ја почувствував онаа неразбирлива инстант конекција. Верувам дека се викаше хемија. Во почетокот се обидов да го игнорирам чувството, но како што поминуваше времето, беше тешко да се прикрие таа зголемена искра во моите очи секогаш кога ќе го видев. Тоа беше како магија. Се чувствував толку нереално. Тоа сигурно нешто што ги нападна сите мои мисли, го блокираше моето вообичаено размислување и најпосле ме вовлече ментално, емоционално, па дури и физички хипнотизирано. Дали е ова љубов или премногу сонувам?
Дали е тоа љубов кога нашите погледи ќе се сретнат за еден момент и чувствувате дека сте возбудени, како да не можеш да не ги гледаш неговите очи затоа што те имаат зашеметено? Тој топол поглед во неговите очи што ти кажуваат се`, но исто така не ти кажуваат ништо и те тераат да се запрашаш. Тоа е како некоја збунувачка загатка која те остава без здив и прашувајќи се што ќе се случи понатаму. Тоа е како да мозгаш наоколу и одеднаш те има маѓепсано да продолжиш да се прашуваш дали тој знае нешто или дали го има тоа исто топло чувство или дали неговото срце чука побрзо како твоето кога ќе се сретнете?
И за крај ако некогаш се обиде да ти ја каже вистината, дали тоа значи дека е заемен реципроцитет? Можеби и само можеби ќе ги најдеме тие одговори длабоко во нашите срца и да го направиме тој сјај да блеска како најубавата и најсветла ѕвезда. И можеби само можеби ние конечно ќе почнеме да го користиме тој збор за сите тие прекрасни работи што ни се случуваат кои живеат внатре во нас и опколени сме со нив, а сепак ни даваат да ја погледнеме светлата страна на животот и се` да биде поубаво и посјајно за да можеме да најдеме радост и спокој во нашите понатамошни животи. Тој значаен збор кој магнетски привлекува и буди инстантно заедничка привлечност помеѓу двете суштества, тоа чувство на возбуда кое не` прави да бидеме романтични и да викаме со полни гради дека сме задоволни и среќни да уживаме во момент на вистинска радост.
Тоа зборче од пет букви за кое се чини сите знаат многу, од филозофи и научници до уметници, писатели и поети и некои од нас кои се преправаат дека се` знаат за тоа, дека се паметни и копаат под површината барајќи збор што никој не се труди доволно да го пронајде вистинското значење на истиот.
Мора да има нешто повеќе, нешто поголемо и од најголемата тајна на светот, особено човечкиот вид. Кога ќе дознаеме за најбрилијантната тајна да се откриеме себеси, тогаш и само тогаш можеме да го постигнеме знаењето на нашите предци, нивната храброст и мудрост и со нивна помош да ја одгатнеме сложувалката заедно и последно да го откриеме вистинското значење на една од најголемите тајни на светот кои останале непроучени, а тоа е тајната на давањето и примањето без возврат, да се восхитуваме на тој што сме го избрале, да го спознаеме како нашата сродна душа која сме ја барале, чиниш со векови. А ако најдоброто нешто е да сакаш и да бидеш сакан, тогаш најдобриот и најважниот еликсир на животот за кој некогаш ќе осознаеме е и засекогаш ќе биде љубовта!