Blog

Луиз Џенсен: “Најсреќна сум со моето куче”

Originally posted on WhisperingBooks:
Денес се дружиме со писателката Луис Џенсен. Авторка на напнатите и возбудливи психолошки трилери, “Сестрата”, “Подарокот”. Што е тоа што би ги изненадило повеќето да го знаат за вас? Не можам да гледам или читам вести, затоа што слушањето за криминал многу ме вознемирува. Кога пишувам темни настани одбегнувам да слушам…

Најдобрите прочитани оваа година — WhisperingBooks

Photo by Oleg Zaicev on Pexels.com Со приближувањето на крајот на оваа поинаква година за сите нас, средувајќи си ги сите впечатоци, убави и лоши моменти, ние читателите често знаеме да се присетиме на прочитаното до сега и да ги издвоеме најдобрите. Јас се потрудив да ви ја состават мојата листа за најдобрите десет прочитани […] … Continue reading

Шерон Болтон: Привилегија е да имаш читатели од цел свет — WhisperingBooks

Шерон Болтон е англиска писателка на трилери и мистерии. На македонската читателска публика им е позната по неодамна издадената “Жив мртовец” и “Мали црни лаги”, и двете во издание на Сакам Книги. Во ова интервју таа открива што и’ е најтешко во пишувачкиот процес, со кпи актери би сакала да ја гледа адаптацијата на “Жив […] … Continue reading

Лусинда Бери – авторката на „Совршеното дете“ — WhisperingBooks

Интервју со писателката на нам познатата „Совршеното дете“. Таа ни открива од каде ја добива инспирацијата и напуштањето на работата како психолог за да се посвети на пишувањето. Зошто ја напуштивте вашата работа како психолог? Дали ова знаење ви помага во создавањето на вашите романи? Заминав од UCLA (Калифорниски Универзитет во Лос Анџелес) откако заврши […] … Continue reading

„Собата на пеперутките“ – Лусинда Рајли

Originally posted on WhisperingBooks:
Уште еден прекрасен роман од добро познатиот стил на Рајли. Приказна којашто го следи животот на Поузи, кога таа е мало девојче  коешто се восхитува на својот татко кој се бори во Втората светска војна и старата Поузи со нејзините семејни проблеми. Секако, Лусинда не би била Лусинда кога во својата…

Рецензија: „Совршеното дете“ – Лусинда Бери

Originally posted on Bookreaders Community:
Книгава опфаќа вознемирувачка тема, но не се остава од раце! Се работи за брачен пар, Кристофер (хирург) и Хана (медицинска сестра), којшто долги години се справува со неплодност. Кога двајцата се на раб да се откажат, во нивните животи се појавува Џејни. Таа пристигнува во болницата, во многу вознемирувачка и…

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.