Bookish Kit Pick: For Your Own Good by Samantha Downing @SMARIEDOWNING — Traveling Sisters Book Reviews

Howdy, Friends!! It’s Back to school time, and we have our September book pick For Your Own Good by Samantha Downing with the best teacher ever, Mr. Crutcher. You will wish you had him as a teacher!!!  Norma and my Mom have created three bookish theme kits to match For Your Own Good and have added some fun homemade bookish goodies. […]

Bookish Kit Pick: For Your Own Good by Samantha Downing @SMARIEDOWNING — Traveling Sisters Book Reviews

“Poisonous” by Allison Brennan (Revere #3)

i loved it

Nikki H. Rose

It’s rare when an author is able to write a series in such detail that readers can read each book completely out of order and still feel such a deep connection with each and every character. Each book of this “Maxine Revere” series stands alone, but there is something extraordinary about the story that weaves throughout the entire series as well. In this novel, the third in the series, investigative reporter Max Revere travels to California in order to investigate the supposed murder–but potential accidental death–of teen cyberbully Ivy Lake. What’s intriguing is that she is called in to investigate the case by Ivy’s step-brother, because he is being blamed for something he did not do, and all he wants – more than anything – is to feel as though he belongs in his family again. The case has been cold for 14 months, and the police have no leads…

View original post 65 more words

Interview with Teen Author A. R. Befus — Sisters Three

Hello everyone! We hope you’re having a great Labor day! So, today we have a another written interview for you that our friend Abbi, was kind enough to do. We’ve had the pleasure of reading some of Abbi’s writing and guys, she is really good! Like we love her stuff! We met Abbi on a fan-site for

Interview with Teen Author A. R. Befus — Sisters Three

Louise Jensen:I’m happiest out with my dog somewhere rural.

WhisperingBooks

lourooftop-1014x13523

Louise Jensen is a best selling author of psychological thrilles. Sbe has written” “The Sister, “The Gift”, “The Surrogate”, etc..

Tell me something you think people would be surprised to learn about you.
I can’t watch or read the news because hearing about crime really upsets me so although I write about dark subjects I avoid hearing about them whenever possible.
If your books was to be made into a movie who are the celebrities that would star in?
One of my books, The Gift, has been optioned for a movie. It doesn’t mean it will be made, it’s a very long road, but if it is I won’t get a say. I’d been so grateful so see one of my books adapted I wouldn’t mind who was in it!

511_14_3_13__15__5_2018sestrata-392x600If you could spend time with a character from your book, whom would it be? And what would you do…

View original post 477 more words

Луиз Џенсен: “Најсреќна сум со моето куче”

WhisperingBooks

lourooftop-1014x13523

Денес се дружиме со писателката Луис Џенсен. Авторка на напнатите и возбудливи психолошки трилери, “Сестрата”, “Подарокот”.

Што е тоа што би ги изненадило повеќето да го знаат за вас?
Не можам да гледам или читам вести, затоа што слушањето за криминал многу ме вознемирува. Кога пишувам темни настани одбегнувам да слушам за нив кога е тоа возможно.

Ако ваша книга добие филмска адаптација, кои актери би ги глумеле ликовите?
Една од моите книги, The Gift, беше предложена за филм. Тоа не значи дека ќе има филм затоа што има голема работа. Би била многу благодарна да видам моја книга адаптирана во филм. Не би се загрижувала кои актери ќе играат во филмот.

511_14_3_13__15__5_2018sestrata-392x600Да би можеле да поминете време со лик од ваша книга, кој би бил тоа? Што би правеле тој ден? Многу добро прашање, никогаш не ми било поставено. Најверојатно Грејс од Сестрата. Тој роман беше мојот дебитантски, па…

View original post 373 more words

Најдобрите прочитани оваа година — WhisperingBooks

Photo by Oleg Zaicev on Pexels.com Со приближувањето на крајот на оваа поинаква година за сите нас, средувајќи си ги сите впечатоци, убави и лоши моменти, ние читателите често знаеме да се присетиме на прочитаното до сега и да ги издвоеме најдобрите. Јас се потрудив да ви ја состават мојата листа за најдобрите десет прочитани […]

Најдобрите прочитани оваа година — WhisperingBooks

Шерон Болтон: Привилегија е да имаш читатели од цел свет — WhisperingBooks

Шерон Болтон е англиска писателка на трилери и мистерии. На македонската читателска публика им е позната по неодамна издадената “Жив мртовец” и “Мали црни лаги”, и двете во издание на Сакам Книги. Во ова интервју таа открива што и’ е најтешко во пишувачкиот процес, со кпи актери би сакала да ја гледа адаптацијата на “Жив […]

Шерон Болтон: Привилегија е да имаш читатели од цел свет — WhisperingBooks

Лусинда Бери – авторката на „Совршеното дете“ — WhisperingBooks

Интервју со писателката на нам познатата „Совршеното дете“. Таа ни открива од каде ја добива инспирацијата и напуштањето на работата како психолог за да се посвети на пишувањето. Зошто ја напуштивте вашата работа како психолог? Дали ова знаење ви помага во создавањето на вашите романи? Заминав од UCLA (Калифорниски Универзитет во Лос Анџелес) откако заврши […]

Лусинда Бери – авторката на „Совршеното дете“ — WhisperingBooks

„Собата на пеперутките“ – Лусинда Рајли

WhisperingBooks

Уште еден прекрасен роман од добро познатиот стил на Рајли. Приказна којашто го следи животот на Поузи, кога таа е мало девојче  коешто се восхитува на својот татко кој се бори во Втората светска војна и старата Поузи со нејзините семејни проблеми. Секако, Лусинда не би била Лусинда кога во својата книга не би вклучила и некоја прекрасна куќа, а во случајов тоа е Адмирал Хаус.

Текот на приказната не го следи само животот на Поузи, туку и на секојдневието на нејзините деца Ник и Сек и нивните најблиски. Затоа што ромнаот се фокусира на неколку различни теми и заплети истовремено, читајќи ја имате чувство дека гледате филм. Авторката добро го обработила секој лик во својата книга. Замерка ми беше што малку беше развлечено раскажувањето и треба да се почека додека се стигне до заплетот, за да се задржи вниманието на секој читател потребно е побрзо одвивање на настаните.

Доколку…

View original post 28 more words

Рецензија: „Совршеното дете“ – Лусинда Бери

Bookreaders Community

Книгава опфаќа вознемирувачка тема, но не се остава од раце!

Се работи за брачен пар, Кристофер (хирург) и Хана (медицинска сестра), којшто долги години се справува со неплодност. Кога двајцата се на раб да се откажат, во нивните животи се појавува Џејни. Таа пристигнува во болницата, во многу вознемирувачка и невообичаена состојба. Кристофер се приврзува за неа, па ја замолува својата сопруга да ја посвојат, и Хана прифаќа.

Однесувањето на Џејни станува сѐ почудно и повознемирувачко. Хана е мета на целиот гнев и на целата агресија што Џејни ги чувствува, па напорно се обидува да го промени сето тоа и да се поврзе со ќерка си. Кристофер пробува да воведе благосостојба во неговото семејство, но гледа дека неговиот пристап во однос на грижата за Џејни, и пристапот на Хана – се многу различни.

Само што ќе си помислев дека некоја работа е ВРВ во споредба со некоја друга работа што…

View original post 142 more words