Ах мил мој

Ах мил мој

Ах мил мој ти само да знаеш дека воопшто и не ми е грижа  колку x пати да ме блокнеш од твојот живот зошто јас пак ке се снајдам и ке се најдам пак и пак некако нечујно но полека … на врвот како и секогаш…!

Ако сакаш може да ти мавнам од таму горе некогаш бар да знаеш дека си ми значел ама што е сега тука тука е минатото на ветрот да го дувне в неповрат, сегашноста на нас младите будалчиња а иднината допрво ке ја оформуваме а ти ти не припаѓаш нит во минатото нит во сегашноста затоа што ти векје бледееш негде и си стак помегју времето и просторот со еден збор лебдиш мил мој и никогаш повеке нема да ме дофатиш за жал јас таму каде што сега сум не прифаќаат кукавици како тебе знај!

Таму е место специјално за оние луѓе кои храбро преземајки ризик вечно љубат не се плашат од ништо  и никој не може да ги запре ех тие луѓе се вечни тие никогаш и нема да избледнат од лицето на земјата ахм можеби ти прашуваш зошто епа мил мој тие се сетиле на нешто што ти ни во натгробниот живот нема да се сетиш знај!… и да она е тоа истото кое сега ти поминува низ ум додека размислуваш- единствениот доказ дека постоиш, мислиш, чуствуваш- доказот на разумот и чувствата во едно а тоа е едека некој некогаш ЉУБЕЛ! … силно храбро без престан  одејќи со самото постоење во вецноста на животот, станувајќи свесен за сопствената вредност ние специјалните луѓе тука лебдиме на вистинскиот пат, тука љубовта е таа која не штитизатоа што знае дека ние вечно сме ја бранеле и ке ја браниме додека има воздух во нашите гради, додека има црвенило во нашите образи црвена крв во нашите вени а ти ти мил мој не ме проколна не не грешиш ако мислиш така дека со својата себицност си ме проколнал сега и за вецни векови наназад… не не е точно затоа што со таа болка сто не напаѓа, друга среќна ѕвезда некаде далеку на небото се раѓа, потоа како некој нејасен пламен свтлуцкаст паѓа навидум мала и слаба светлина која сепак на крај сите луѓе в срце ги гаѓа

Ах мил мој можеби да одлучеше правилно ке слетав на твојата страна од гранката но бидејки го пропушти тоа останува само да ти кажам со среќа и ти посакувам се нај воживототуспех таму каде што застануваат твоите стапки остави печат- а мојата болка секогаш и секогаш ке се претвори во радост а нниз тој процес јас се возвишувам се повеке и повеке затоа што горам со пламенот на љубовта истата онаа која ти не сакаше да ја земеш да мил мој ете тоа сум јас а она таму светулцето младо едвај забелезливо сто лебди во темното и мрацно простанство си дада токму ти! Од мојата болка извира желба за креативност за пишување за ослободување на мојота чиниш изгубена во просторот и заробена во сон дусха која мозесе да биде твоја сепак фала ти за се што ме научи и што не ме научи затоа што ми даде сила да продолжам напред со својата болка да ја претворам во солза сто полека тивко капнува кон морската шир таа истата е дел од мојата душа која веке не е заробена даа слободна е и го изразува својот афинитет и квалитет преку својот креативен талент вивнувајки се полека но сигурно кон патот на светкавите звезди да оние истите сто ги гледаме секоја вечер на синото пронстранство нарецено свето небо!

Кога болката се претвора во креаативност моите раце добиваат цудна и специјална способност да реагираат сами по себе да посегнат и по најблиското пенкало земајки го и дрзејки го цврсто в рака и да се нурнат во длабоцините на вечното пространство да фала ти мил мој што ми го овозможи ова чудо овој дар како да паднал циниш од ангелите на небото ти благодарам уште еднаш за се почивај си одморај се и удави се убаво онака со својата рамнодусхност и така сигурно далеку ке стигнеш моето срце не е камен но не е и меко како свила туку како темната страна на месечината а знаеме дека месечината има појке страни зар не мил мој? Да тоа значи дека кога и да е таа ке се преобрази  или трансформмира во истата онаа првобитна состојба во која била во некое незнајно далечно време. Ах колку тие само всусност прекрасен и прилицно убав дарезлив за секого= насиот мил еден и единствен со еден збор Живот!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s